fbpx
Сьогодні
09:10 22 Лют 2023

Очільник кремля скасував свій указ, у якому мова йшла про зближення з ЄС та США й повагу до суверенітету Молдови

Фото: KREMLIN.RU

Диктатор країни-агресорки володимир путін скасував указ про зовнішньополітичний курс росії, який передбачав, що рф зблизиться з ЄС і США та буде поважати суверенітет і територіальну цілісність усіх країн.

Документ опублікований у вівторок, пише ЄП.

Очільник кремля 21 лютого підписав указ, який визнає таким, що втратив чинність, його указ від 2012 року "Про заходи щодо реалізації зовнішньополітичного курсу РФ".

У новому документі зазначають, що указ підписано "з метою забезпечення національних інтересів рф у зв'язку з глибокими змінами, що відбуваються в міжнародних відносинах".

Рішення набуло чинності з 21 лютого.

Зокрема, указ 11-річної давності передбачав, що росія продовжить активно шукати шляхи розв'язання придністровського конфлікту на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та нейтрального статусу Молдови.

Також документ передбачав послідовну реалізацію Договору про обмеження стратегічних наступальних озброєнь зі США. Путін у вівторок оголосив, що росія припиняє участь у договорі.

В указі також зазначалося, що росія буде "твердо відстоювати основоположні принципи Статуту ООН, які вимагають розвивати дружні відносини між державами на основі рівноправ'я, поваги до їхнього суверенітету і територіальної цілісності".

Документ передбачав розвиток стосунків із НАТО та Європейським союзом.

Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови вже заявило, що взяло до відома рішення путіна, пише Newsmaker.

"Ми уважно вивчимо зміст нової концепції, щойно її опублікують", – заявив речник відомства Філіп Кожокару.

Він підкреслив, що Молдова, як і раніше, прихильна до процесу мирного врегулювання придністровського конфлікту і вимагає вивести російські війська з території республіки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан підтвердив, що молдовській владі відомо про кілька сценаріїв дестабілізації ситуації в Молдові.

Довідка

21 лютого Путін звернувся з посланням до депутатів Федеральних зборів, сенаторів, депутатів Держдуми рф.

Він майже 2 години читав своє послання, але за цей час не оголосив ні про "перемоги" росії на фронті, ні про оголошення війни, ні про нову хвилю мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: