Glovo інвестує 5 мільйонів гривень в побудову першого в Україні громадського перехоплювального велопаркінгу

Компанія Glovo та Київська міська рада підписали Меморандум про співпрацю. Документ передбачає об'єднання зусиль і ресурсів у відновленні та розвитку Києва, підтримці соціально незахищених верств населення та розвитку інфраструктури міста.

Наймасштабнішим проєктом в місті Київ в межах довгострокової програми сталого розвитку для міст Glovo Acts стане створення першого в Україні пересадного вузла для велотранспорту. На його побудову Glovo виділяє п'ять мільйонів гривень. Пересадний вузол передбачає, що у киян буде можливість залишати на цілий день свої велосипеди на охоронному паркінгу біля метро по дорозі на роботу, а повертаючись ввечері, забирати їх. 

Велопарковку планують побудувати на перетині проспекту Оболонського з проспектом Степана Бандери поблизу ст. м. «Почайна» в Оболонському районі. Це місце обрали через наявність велосмуг та можливості безпечно дістатись його велосипедом згідно з Правилами дорожнього руху. Рішення приймали  спільно з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА та ГО «Асоціація велосипедистів Києва» – U-Cycle.

"Це не перший проєкт, який ми робимо з міськими адміністраціями, але наймасштабніший. Ми знаємо, як сильно Glovo змінив транспортну інфраструктуру міста зі своєю появою. Враховуючи специфіку нашої компанії, нам важливо, щоб міська велоструктура розвивалась. Цей проєкт дуже резонує з нашим бізнесом, і ми сподіваємось, що він стане одним із багатьох, які покращать життя у місті", – прокоментувала Марина Павлюк, генеральна директорка Glovo в Україні.

Влітку 2022 року Glovo підписав також Меморандуми з міськими адміністраціями Львова, Стрия та Чернігова. Найбільші інвестиції серед цих міст були залучені саме до Чернігова, який серйозно постраждав внаслідок бойових дій.

У напрямі соціальних доставок компанія Glovo вже розпочала пілотний проєкт у Дарницькому районі міста у співпраці з Дарницьким центром соціального захисту.

"Соцпрацівники уже викликали наших кур'єрів для виконання соціальних доставок. Ми зрозуміли, що цей проєкт потрібен, тому буде працювати на постійній основі в Дарницькому районі, а також масштабуватиметься в інші", – розповіла Марина Павлюк.

Третій напрям, що вже почав працювати – це підтримка бізнесів, що постраждали від війни, внутрішньо переміщених та тих, що засновані військовими. Для них Glovo дає символічні 0,1% комісії на пів року, щоб вони могли набрати базу клієнтів та зростати, навіть у важкі часи.

"Більшість підприємців, з якими ми працюємо – це якраз МСБ. Підтримати їх під час війни для нас честь, тому ми даємо їм вигідні умови для легкого старту", – прокоментувала Марина Павлюк. 

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.