fbpx
Сьогодні
19:43 22 Лют 2023

Генпрокурор повідомив, що від жовтня в критичну інфраструктуру України влучило 255 ракет

English version here

255 ракетних ударів російської федерації по об'єктах критичної інфраструктури України, які розпочалися 10 жовтня 2022 року, досягли своїх цілей.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін на пресконференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Починаючи з жовтня (якщо я не помиляюся, це було 10 жовтня 2022 року) ворог знищує критичну інфраструктуру. Зокрема він завдав 255 ударів по 112 об'єктах. Це ті удари, які досягли цілей, а не ті, що були збиті нашими військовими", — сказав Костін.

За його словами, Україна розглядає ці атаки як усвідомлене створення з боку росії неприйнятних для життя умов, що мають ознаки геноциду.

Останній масований ракетний обстріл росіян стався 10 лютого. Тоді міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв про влучання в шести областях в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури. Зокрема було пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК.

А вже вночі 11 лютого окупанти завдали атаки дронами: були влучання по теплоелектростанціях та об'єктах магістральних мереж.

Однак енергетики впоралися: 21 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль інформував, що українська енергосистема працює без дефіциту потужностей уже 10 днів поспіль. В "Укренерго" не прогнозують дефіциту електроенергії найближчими днями, якщо не станеться нових ракетних обстрілів з боку росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: