fbpx
Сьогодні
13:25 22 Лют 2023

Рік війни: EU4Skills продовжує підтримувати Україну

English version here

Програма ЄС «EU4Skills: Кращі навички для України» продовжує допомагати Україні створювати сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти. Так, після повномасштабного російського вторгнення в Україну програма зосередилася на екстреній допомозі закладам профтехосвіти та внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

На екстрену допомогу закладам профтехосвіти та ВПО з проєкту виділили 700 тис. євро. Так, влітку, речі першої необхідності, меблі та техніку, отримали 9 закладів профтехосвіти.

В межах програми, за ініціативи Міністерства освіти і науки України та за підтримки Німецького державного банку розвитку KfW, Український фонд соціальних інвестицій до кінця 2022 року організовував чергове постачання допомоги ВПО, яких розмістили в гуртожитках професійно-технічних закладів, що беруть участь у проєкті.

В новому пакеті від Європейського Союзу, загальним обсягом понад 4,5 мільйона гривень, допомогу отримав Новоодеський професійний аграрний ліцей, що на Миколаївщині: 75 столів та шаф; 150 ліжок, матраців, наматрацників, подушок та ковдр; 200 комплектів постільної білизни; 200 кухонних та банних рушників; 500 стільчиків. А також 201 одиницю побутової техніки: бойлери, пральні машини, холодильники, електричні плити, мікрохвильовки, мультиварки, електрочайники, електричні обігрівачі, праски та телевізори. 

«Проєкт EU4Skills  – це перш за все, проєкт про освіту, а отже, про майбутнє. Саме тому, нам важливо підтримувати цивільних українців, які страждають від загарбницької російської війни сьогодні, аби уже завтра вони могли вибудовувати оновлену систему освіти. Бо саме якісна освіта молоді – це один із факторів щасливої, успішної та прогресивної держави», прокоментував Фредерік Куне, керівник програм співпраці Представництва Європейського Союзу в Україні.

«Потужна підтримка з боку ЄС дуже цінна та потрібна. Це лише доводить, що ми все робимо правильно та перемога близько. Загалом це вже третій пакет допомоги в межах Третього компонента програми EU4Skills. Проєкт також допоміг профтехам відновити якісний навчальний процес, а саме закупити необхідне обладнання, матеріали для лабораторій, майстерень тощо», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Довідково:

Фінансований ЄС проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію обладнання та інфраструктури закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту ― створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям. Від імені Німецького державного банку розвитку KfW Проєкт реалізує Український Фонд соціальних інвестицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: