До війни проти України рф залучила понад 350 тисяч військових, – Наєв

Російська федерація задіяла понад 350 тисяч військових у війні проти України.

Про це командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Кількість ворога, задіяного на території України і довкола неї, складає трохи більше 350 тисяч осіб", – сказав очільник Об'єднаних сил.

Наєв також назвав кількість російських і білоруських військових, які наразі перебувають на території республіки білорусь.

"У білорусі перебувають збройні сили республіки білорусь. Їх загальна чисельність – 65 тисяч, з них 4 тисячі базуються в прикордонних районах з Україною.

Крім того, на білоруських полігонах знаходиться шоста дивізія російської федерації загальною чисельністю 10,5 тисяч осіб. Вони проводять там свої тренування", – зазначив генерал-лейтенант.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ запевнив, що він реагує на будь-яке збільшення чисельності ворога на північному напрямку.

"Мою реакцію викликає будь-яка зміна чисельності цих військ. Коли вона зросте в кілька разів, тоді ми також будемо збільшувати кількість наших військ. Це відбуватиметься дзеркально: вони підвищують рівень загрози – ми підвищуємо рівень свого реагування на це", – підкреслив Наєв.

Нещодавно Наєв повідомив, у Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури під час ведення бойових дій "Оксиморон-2023".

Нагадаємо, що ЗСУ за минулу добу відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Куземівка і Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут і Курдюмівка на Донеччині.

Як писала Рубрика, за даними Генерального штабу Збройних сил України, втрати російської армії у війні проти України сягнули 145 тис. людей убитими. Тільки протягом минулої доби було ліквідовано близько 620 окупантів.

Свіжі дописи

  • Новини

Армія рф знову втратила понад 1100 своїх солдатів, а також 21 ББМ та 13 артсистем

Минулої доби, 30 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Бахмутському напрямках, війська рф 66 разів штурмували позиції ЗСУ

Минулої доби, 30 квітня, окупаційні війська активно атакували позиції Сил оборони на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Учора ввечері окупанти завдали  удару балістикою по Одесі: загинуло троє людей, ще троє поранені

Пізно ввечері, 30 квітня, російські загарбники вдарили по Одесі балістичними ракетами: в місті пролунало кілька… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.