fbpx
Сьогодні
12:55 22 Лют 2023

До війни проти України рф залучила понад 350 тисяч військових, – Наєв

Російська федерація задіяла понад 350 тисяч військових у війні проти України.

Про це командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Кількість ворога, задіяного на території України і довкола неї, складає трохи більше 350 тисяч осіб", – сказав очільник Об'єднаних сил.

Наєв також назвав кількість російських і білоруських військових, які наразі перебувають на території республіки білорусь.

"У білорусі перебувають збройні сили республіки білорусь. Їх загальна чисельність – 65 тисяч, з них 4 тисячі базуються в прикордонних районах з Україною.

Крім того, на білоруських полігонах знаходиться шоста дивізія російської федерації загальною чисельністю 10,5 тисяч осіб. Вони проводять там свої тренування", – зазначив генерал-лейтенант.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ запевнив, що він реагує на будь-яке збільшення чисельності ворога на північному напрямку.

"Мою реакцію викликає будь-яка зміна чисельності цих військ. Коли вона зросте в кілька разів, тоді ми також будемо збільшувати кількість наших військ. Це відбуватиметься дзеркально: вони підвищують рівень загрози – ми підвищуємо рівень свого реагування на це", – підкреслив Наєв.

Нещодавно Наєв повідомив, у Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури під час ведення бойових дій "Оксиморон-2023".

Нагадаємо, що ЗСУ за минулу добу відбили атаки загарбників у районах населених пунктів Куземівка і Діброва Луганської області та Федорівка, Ягідне, Берхівка, Бахмут і Курдюмівка на Донеччині.

Як писала Рубрика, за даними Генерального штабу Збройних сил України, втрати російської армії у війні проти України сягнули 145 тис. людей убитими. Тільки протягом минулої доби було ліквідовано близько 620 окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: