fbpx
Сьогодні
11:30 22 Лют 2023

Головна редактора українського медіа "Рубрики" стала стипендіаткою Solution Journalism Network

English version here

Головна редакторка та засновниця онлайн-медіа рішень "Рубрика" Анастасія Руденко стала стипендіаткою  LEDE Fellow-2023 від Solution Journalism Network 

Solutions Journalism Network це одна із найбільших та найвпливовіших у світі організацій, яка розвиває журналістику рішень. Метою стипендіатів LEDE є просування журналістики рішень як на місцевому, так і міжнародному рівні.

Цьогоріч було відібрано 10 стипендіатів з різних країн світу близько 500 претендентів, зазначають організатори.

Анастасія Руденко стала першою українкою, яка виграла LEDE від Solution Journalism Network.


Нагадаємо, у 2021 році Анастасія Руденко увійшла до рейтингу "30 до 30: Хто творить майбутнє українських медіа" від Премії імені Георгія Ґонґадзе та The Ukrainians. 

Також, як розповіла Анастасія Руденко, тепер статті "Рубрики" доступні у Solutions Story Tracker — це база найкращих прикладів журналістики рішень різних країн світу. Зараз у ній понад 14 тисяч матеріалів. Історії потрапляють у Story Tracker, якщо відповідають усім вимогам. "Рубрика" − перше українське медіа, статті якого з'явилися у базі Solutions Story Tracker, зараз там вже понад 20 статей видання.

Довідка.

"Рубрика" — перше українське онлайн-медіа, яке розвиває журналістику рішень. Редакція в цьому підході зосереджується не стільки на проблемі, скільки на можливих варіантах її вирішення, і розповідає про це на прикладах конкретних людей, громадських організацій та ініціатив, громад. Як журналістика рішень працює під час війни, читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: