fbpx
Сьогодні
12:48 21 Лют 2023

ВАКС прийняв рішення примусово притягти депутата Шахова до суду

Колегія суддів ВАКС постановила здійснити примусовий привід на судове засідання народного депутата після його чергової неявки, він підозрюється в декларуванні недостовірної інформації на суму майже 88 млн гривень.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу САП.

За даними джерел УП, мова йде про народного обранця Сергія Шахова.

У відомстві зазначають, що нардеп без поважних причин не з'являється у судові засідання. Зокрема, 22 листопада минулого року ВАКС зобов'язував нардепа сплатити понад 5 тис. грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов'язку підкоритися законним вимогам суду.

17 січня 202 року суд ухвалив аналогічне рішення про накладення на нардепа двох максимально можливих грошових стягнень у розмірі понад 10,7 тис. грн. А 21 лютого нардеп вкотре проігнорував засідання.

Зважаючи на неявку, суд поставив здійснити привід обвинуваченого до суду. Наступне засідання призначене на 1 березня.

У ВАКС нагадують, що Шахов підозрюється у декларуванні недостовірних відомостей. У декларації за 2020 рік він не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні.

А також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Загалом депутат приховав майна на суму майже 88 млн гривень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: