fbpx
Сьогодні
17:44 21 Лют 2023

В Україні стартує національний онлайн-курс із онкосвідомості: навіщо це рішення

Національний інститут раку запускає національний інформаційний проєкт "Онкосвідомість", аби підтримати українців у боротьбі з раком.

Про це повідомляє медіа ШоТам.

У чому проблема?

Щороку в Україні діагностують близько 120 тис. нових випадків захворювання на рак, а показник смертності складає понад 55 тис. щорічно. За даними Національного канцер-реєстру, впродовж останніх років найчастіше виявляють рак молочної залози, рак легенів, колоректальний рак та рак передміхурової залози.

Через війну на 2023 рік прогнози також невтішні, а причинами є невчасне обстеження населення, недоступність меддопомоги чи неможливість дотримуватися здорового способу життя й уникнення стресів. Ще однією причиною та проблемою є необізнаність, непоінформованість та несвідомість українців у питаннях своєчасного виявлення та лікування раку.

Яке рішення?

"Онкосвідомість" – це цикл відеопрограм, в яких провідні фахівці Національного інституту раку надають вичерпні відповіді на часті запитання пацієнтів та їхніх родичів, розвінчують міфи та дають корисні поради.

Як це працює?

Як зазначають автори проєкту, такий підхід дозволить розширити межі обізнаності, надавши тисячам українців спеціалізовану інформацію про рак. У випусках можна отримати вичерпні відповіді не лише про своєчасну діагностику раку, а й про те, як і коли необхідно її здійснювати, як стабілізувати психічний стан хворого та як обрати свого лікаря.

"У проєкті "Онкосвідомість" ми з лікарями НІР свідомо та простими словами розповідаємо про рак. Ми просимо кожного переглянути уважно перший цикл програм, поширити серед знайомих, привернути увагу друзів, адже це стосується кожного. Тільки разом, можна зробити нашу країну здоровою. Тільки разом наблизити перемогу над раком. І чекайте наступних випусків", – зазначає перший заступник директора Національного інституту раку Андрій Шипко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: