fbpx
Сьогодні
10:41 21 Лют 2023

Узяти під контроль Білорусь до 2030 року планує росія, - ЗМІ

До 2030 року російська федерація планує взяти під повний контроль політику, економіку та військовий потенціал Білорусі.

Про це мова йде у матеріалі центру "Досьє".

Як зазначають журналісти, у розробці плану брали участь Генштаб збройних сил РФ, співробітники ГРУ, СЗР, ФСБ та відділ адміністрації президента – управління президента прикордонного співробітництва, яке очолює Олексій Філатов.

Він представляв інтереси Кремля в Південній Осетії та Абхазії, а також займався взаємодією з бойовиками "ДНР" та "ЛНР".

За даними центру, ключову роль у планах Кремля відіграє "Союзна держава". Саме так рф збирається наростити свої сили в Білорусі.

"Наприклад, до кінця 2022 року перед адміністрацією президента стояло завдання переконати білоруське керівництво у необхідності роботи над СГ", наголошують у матеріалі.

Як зазначають, група журналістів нібито отримала доступ до внутрішнього документа російської влади під назвою "Стратегічні цілі Російської Федерації на білоруському напрямку".

У Кремлівському документі мова йде про планове поглинання Республіки Білорусь росією. План розділений на три етапи – до 2022, 2025 та 2030 років.

Окрім того, до 2030 року російське керівництво розраховує адаптувати законодавство Білорусі під російське.

До того ж взяти під контроль зовнішню політику республіки та керувати їй на користь рф.

А ще збільшити військову присутність на території країни та підпорядкувати собі інформаційний простір республіки, нарощуючи кількість російських ЗМІ.

Також у перспективах Кремля зазначено встановлення верховенства російської мови над білоруською та запровадження спрощуваної процедури видачі російських паспортів громадянам Білорусі.

Нагадаємо, раніше аналітики ISW зазначали, що Кремль, швидше за все, приєднає до себе елементи білоруської оборонно-промислової бази (ОПБ). Для того, щоб переоснастити російські збройні сили для підтримки затяжної війни проти України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: