fbpx
Сьогодні
19:27 21 Лют 2023

У G7 заявили, що не бояться ядерних погроз, що лунають із кремля

English version here

Фото: Getty Images

Ядерні погрози, що лунають із кремля, не вплинуть на рішучість держав "Групи семи" продовжувати підтримку України.

Про це йдеться у спільній заяві Канади, Франції, Німеччини, Японії, Італії, Великої Британії, США та ЄС, передає "Укрінформ".

"Ми повторюємо своє засудження російської безвідповідальної ядерної риторики. Вона не відволікатиме й не відраджуватиме нас від підтримки України протягом усього необхідного часу", – заявили країни G7.

Вони також пообіцяли й надалі посилювати й розширяти санкції проти прибічників режиму путіна.

"Ми продовжимо накладати економічні покарання на росію, а також на фізичних та юридичних осіб як всередині країни, так і за її межами, які надають політичну чи економічну підтримку порушенням міжнародного права", – наголосили підписанти заяви.

Члени G7 також стверджують, що "непохитні у підтримці права України на захист від російської агресивної війни та її безсумнівного права на повернення усіх територій".

У заяві також зазначається, що "росія мусить негайно припинити свою агресивну війну, вивести з України усі війська та техніку й поважати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

"Ми підтверджуємо, що Донецька, Луганська, Херсонська та Запорізька області, а також Крим – невід'ємні складові України", – стверджується у документі.

Довідка

Президент рф володимир путін у посланні федеральним зборам 21 лютого заявив, що росія призупиняє участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО).

США та росія підписали договір у 2010 році. Згідно з його умовами, кожна зі сторін скорочує свої стратегічні наступальні озброєння таким чином, щоб через сім років після набуття чинності документом і надалі їх сумарні кількості не перевищували 700 розгорнутих міжконтинентальних балістичних ракет (МБР), балістичних ракет підводних човнів (БРПЛ) та важких бомбардувальників (ВБ), 1550 боєзарядів на них, 800 розгорнутих і нерозгорнутих пускових установок МБР, БРПЧ і ВБ. Дія договору, розрахована на 10 років, закінчувалася 5 лютого 2021 року, проте документ передбачає можливість продовження за обопільною згодою сторін. У лютому 2021 року Вашингтон і москва продовжили угоду на максимально можливі п'ять років.

3 лютого у НАТО заявили, що росія не виконала умов Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь і закликали москву відновити інспекції ядерних арсеналів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: