fbpx
Сьогодні
10:00 21 Лют 2023

Розвідка Британії: через застосування рф невибіркової зброї часто стають жертвами цивільні люди

Фото: Ілюстративне

Причиною жертв серед цивільних українців називають передусім те, що російська федерація не особливо зважає на наслідки, коли застосовує зброю невибіркового ураження. У січні цього року кількість випадків влучання в медичні та освітні заклади навіть зросла.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 21 лютого.

У британській розвідці зазначили, що цього разу огляд цілковито присвячений питанню жертв серед українського цивільного населення. У ньому наводять цифри від інших структур.

Так, на 13 лютого 2023 року в Офісі Верховного Комісара ООН з прав людини нарахували в Україні 18955 постраждалих цивільних за час повномасштабної війни. З них 7199 осіб загинули. Організація при цьому визнає, що реальна кількість загиблих і постраждалих може бути більшою.

"Якщо грунтуватися на оцінках інших незалежних аналітиків, загинути могли понад 16 тисяч цивільних осіб", підкреслюють в огляді.

Розвідка відзначає, що протягом січня 2023 року спостерігалися все частіші випадки, коли внаслідок бойових дій під удари потрапляли медичні та освітні заклади.

"Такі інциденти і все нові й нові постраждалі серед цивільних значною мірою стають наслідком недостатньо вибіркового застосування Росією артилерії та інших систем озброєння, які "накривають площами", – додають британські розвідники.

У попередньому огляді прогнозували, що невдовзі на російських військових зростатиме політичний тиск з вимогою продемонструвати якісь "перемоги" до річниці повномасштабної війни. Проте таких успіхів немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: