fbpx
Сьогодні
20:57 21 Лют 2023

рф не має успіху з так званим "великим наступом" на сході України, - Данілов

російські окупаційні війська не мають успіху з так званим "великим наступом" на сході України, вони отримують відсіч. Рішення ж щодо контрнаступу Сил оборони України ухвалюватиме Ставка Верховного Головнокомандувача.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи питання "великого наступу" росіян.

"Справа в тому, що словосполучення "великий"… згасло. "Великий наступ", як вони собі планували, він вже за їхнім задумом триває 8-10 день, ніяких успіхів у них немає. Сьогодні є п'ять напрямків, на яких вони мають спроби атакувати, але наші бійці, наші ЗСУ, представники всього сектора безпеки й оборони мужньо боронять нашу країну. Сьогодні на засіданні Ставки Головнокомандувача під головуванням Президента нашої країни ми це питання проговорювали. Ми його проговорюємо зараз щонайменше двічі-тричі на тиждень перед подіями 24 лютого, Президент майже щодня збирає Ставку", – повідомив Данілов, додавши, що відсіч буде обов'язково надана агресору.

Відповідаючи на питання щодо дати можливого контрнаступу Сил оборони України, секретар РНБО повідомив, що рішення про його початок ухвалить Ставка Верховного Головнокомандувача.

"Наступ буде відбуватись тоді, коли на Ставці Верховного Головнокомандувача нашої країни буде прийнято відповідне рішення по тих матеріалах, які будуть зроблені доповіді наших військових, нашої розвідки і всіх представників сектору безпеки і оборони. Рішення – коли робити наступ на тому чи іншому напрямку – буде приймати Ставка Верховного Головнокомандувача нашої країни", – зазначив секретар РНБО.

Данілов також відзначив, що напередодні 24 лютого варто говорити не про річницю повномасштабного наступу, а про річницю великого спротиву України терористам.

"Маємо з вами говорити про річницю великого спротиву великої країни, великих громадян тим терористам, які вдерлися на нашу територію", – зазначив Секретар РНБО.

Довідка

24 лютого 2022 року президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

21 вересня 2022 року президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, анонсувавши призов 300 тисяч резервістів. 30 вересня він підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень "днр", "лнр", а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: