fbpx
Сьогодні
Фото 09:45 21 Лют 2023

Сили оборони постійно вживають заходи щодо зміцнення державного кордону України на Київському напрямку, - Наєв

У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури під час ведення бойових дій "Оксиморон-2023".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Нагадаємо, що оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об'єктів критичної інфраструктури "Оксиморон-2023" є плановим заходом у межах загальної інтенсивної програми підготовки сил та засобів.

навчання військових ЗСУ

Головною метою навчань "Оксиморон-2023" є набуття і нарощування оперативних спроможностей органів військового управління, військових частин і підрозділів Збройних сил України, а також інших складових сил безпеки та оборони держави.

навчання військових ЗСУ

Повідомляють, що на Київщині під загальним керівництвом командувача Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено тактико-спеціальне навчання Сил оборони України з оборони зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції.

Тренування відбувається на постійній основі.

"Спочатку військовослужбовці готуються у складі своїх підрозділів окремо. Через певний період відбуваються спільні тренування та навчання, в ході яких військовослужбовці відточують свої навички в умовах наближених до бойових.

Командири та штаби передбачають маневри військ та інші військові заходи задля того, щоб у будь-який час вчасно відреагувати на можливі дії ворога", – повідомив генерал-лейтенант Сергія Наєв.

навчання військових ЗСУ

Зі слів командувача, на даний час, загроза з півночі проти України є мінімальною. Окрім того проведено ряд комплексів і заходів, які унеможливлюють прохід ворожих сил через кордон.

"Сили оборони постійно вживають заходи щодо зміцнення державного кордону України на Київському напрямку. Зокрема, облаштовуються та утворюються відповідні загородження, які забезпечують непрохідність ворожих сил на цьому напрямку", – підкреслив генерал-лейтенант Сергія Наєв.

Командувач також наголосив на тому, що Київський напрямок завжди є і залишається пріоритетним.

навчання військових ЗСУ

"На даний час на Київському напрямку ситуація стабільна та контрольована. Мешканці столиці мають бути впевнені у Збройних Силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки України, а також у співробітниках Національної поліції та Міністерства з надзвичайних ситуацій", – наголосив генерал-лейтенант Сергія Наєв.

навчання військових ЗСУ

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: