fbpx
Сьогодні
14:52 20 Лют 2023

Зеленський повідомив про отримання нового пакета допомоги від Італії

English version here

Фото: facebook.com.koleso0506

Президент України Володимир Зеленський повідомив про отримання нового пакета допомоги від Італії.

Про це повідомляє італійський телеканал Rai.

"Ми отримали (новий – ред.) пакет допомоги, що означає, що підтримка прем'єр-міністра Джорджи Мелоні не змінилась", – сказав Зеленський.

Президент додав, що у рамках військової допомоги Італії та європейських союзників очікується рішення щодо системи ППО для забезпечення можливості захисту українських електростанцій. Також він наголосив на потребі спільної допомоги всього європейського континенту.

Водночас глава Української держави заявив, що буде радий тепло зустріти Мелоні, коли вона вирішить відвідати Україну, повідомляє ANSA.

Президент подякував Італії за постійну підтримку після вторгнення рф та визнав, що позиція Риму щодо Києва не змінилася, не дивлячись на суперечливі критичні коментарі на його адресу експрем'єра та лідера партії "Вперед, Італіє" Сільвіо Берлусконі.

"Навпаки, я дякую тут (в Україні — ред.) і чекаю на неї (на Мелоні — ред.). Я знаю, що вона приїде (скоро — ред.)", – повідомив Зеленський.

Джорджа Мелоні раніше заявила, що має намір відвідати Україну до першої річниці вторгнення рф.

Довідка

Найбільша група у Європарламенті скасувала візит до Неаполя після неприйнятних заяв колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі на адресу Президента України Володимира Зеленського.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: