fbpx
Сьогодні
17:46 20 Лют 2023

У Раді визнали незадовільною роботу БЕБ: пропонують Кабміну вжити кадрових заходів

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва Бюро економічної безпеки та рекомендує Кабінету Міністрів вжити відповідних кадрових заходів з метою перезавантаження роботи установи. 

Про це повідомили у Telegram перший заступник голови комітету Ярослав Железняк та членкиня комітету Ольга Василевська-Смаглюк.

За словами Железняка, таке рішення підтримали 17 членів комітету.

Комітет рекомендував Кабміну: витребувати звіт Директора БЕБ за 2021 рік і вжити відповідні кадрові заходи з метою перезавантаження роботи БЕБ, додав Железняк.

"Також доручили уряду підготувати пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства України:

  • перезавантаження керівництва БЕБ шляхом проведення нового конкурсу на зайняття посад вищого керівництва ББЕБ за участі в конкурсній комісії міжнародних експертів (за прикладом кращих практик САП, НАБУ, НАЗК);
  • повну переатестацію всіх співробітників, за виключенням адміністративного персоналу, у центральному апараті і територіальних управліннях БЕБ;
  • чіткий порядок проведення конкурсних відборів, атестації, проведення незалежної оцінки (аудиту) та діяльності Ради громадського контролю при БЕБ.

Термін виконання – до 1 квітня 2023 р.", – зазначив нардеп.

Як додала Василевська-Смаглюк, "це перший крок до перезавантаження Бюро економічної безпеки України шляхом проведення нового конкурсу за участі в конкурсній комісії міжнародних експертів".

"Далі ми плануємо запустити повну переатестацію всіх співробітників Бюро передбачивши чіткий порядок проведення конкурсних відборів та переатестації, з рівним правом доступу бажаючих осіб, а не "тільки наближених людей Мельника".

Чекайте найближчим часом цікаві законодавчі пропозиції", – написала вона.

Довідка

У кінці минулого року у Верховній Раді створили Тимчасову слідчу комісію (ТСК) з питань розслідування можливих фактів порушень законодавства посадовцями БЕБ, органів держвлади та інших держорганів, які здійснюють повноваження у сфері економічної безпеки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: