fbpx
Сьогодні
22:32 20 Лют 2023

Президент Америки прибув до польського Жешува

Фото: ОПУ

Президент США Джо Байден після відвідин України прибув до польського Жешува. Після цього він літаком відправиться до Варшави й там зустрінеться з польським лідером Анджеєм Дудою.

Це агентству PAP підтвердив заступник міністра закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик, пише Рубрика.

Американський президент прибув до польського Пшемишля потягом, після чого має пересісти на президентський борт Air Force One і прибути до Варшави. Офіційний візит Байдена до Польщі розпочнеться у вівторок.

При цьому ще в понеділок, за даними PAP, відбудеться зустріч Байдена з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Лідери проведуть переговори у форматі віч-на-віч, після чого заплановані пленарні переговори на рівні делегацій.

О 17:30 на території Королівського замку у Варшаві Джо Байден має виступити з промовою.

У середу, в останній день візиту Байдена до Польщі, відбудеться саміт Бухарестської дев'ятки – формату, що об'єднує країни східного флангу НАТО: Болгарію, Чехію, Естонію, Литву, Латвію, Польщу, Румунію, Словаччину, Угорщину та Чехію. У зустрічі також візьме участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Під час саміту лідери обговорять подальше зміцнення східного флангу НАТО, майбутній саміт Альянсу у Вільнюсі, а також подальшу підтримку України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: