fbpx
Сьогодні
19:57 19 Лют 2023

Зеленський сьогодні ввечері провів переговори з Макроном: говорили про оборонну співпрацю

Ввечері 19 лютого президент України Володимир Зеленський провів бесіду із своїм французьким колегою Емманюелем Макроном.

Як пише Рубрика, про це повідомляється у телеграмі Зеленського.

У повідомленні зазначається: "Продовжив дружній діалог із Президентом Франції Еммануелем Макроном. Говорили про оборонну співпрацю та наближення миру. Підбили підсумки останніх візитів і детально обговорили наступні дипломатичні заходи, зокрема, щодо реалізації нашої десятикрокової Формули Миру".

Довідка

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у своєму виступі на саміті G20 восени 2022 року представив мирний план з 10 пунктів, що який охоплює такі питання, як безпека, у тому числі продовольча і енергетична, а також виведення російських військ з української території.

Пізніше йому висловили підтримку, серед іншого, США, Європейський Союз і Туреччина, а українська сторона говорила про намір провести захід, присвячений "формулі миру", до річниці повномасштабного вторгнення.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що підтримує поразку росії у війні в Україні, водночас застерігаючи від прагнення "розгромити" москву, що, за його словами, ніколи не буде позицією Парижа.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: