fbpx
Сьогодні
Відео 16:25 19 Лют 2023

Рік незламності, культура спротиву: у паризькій галереї Grand Palais відбудеться показ мультимедійних виставок про Україну

Фото: Посольство України у Франції

До дня річниці російської агресії росії проти української держави, у паризькій галереї Grand Palais Immersif 20 лютого відбудеться прем'єрний показ серії імерсивних мультимедійних виставок "Україна: Рік незламності, культура спротиву".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук посольства України у Франції.

Зазначають, що проєкт представляють Посольство України у Франції у партнерстві з посольством Канади у Франції та галереєю Grand Palais Immersif.

У межах мультимедійного проєкту глядачі побачать найвідоміші мистецькі шедеври поета Тараса Шевченка та художниці Марії Примаченко, а також журналістські фото війни в Україні.

"Вперше серія виставок була представлена на українському фестивалі Bloor West Village в Торонто у вересні 2022 року. У Франції прем'єра проєкту відбудеться в галереї Grand Palais Immersif до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну", – поінформували українські дипломати.

Унікальний проєкт був створений ще до початку повномасштабної війни українською творчою командою спільно з фахівцями Національного музею Тараса Шевченка в Києві на базі картин, які перебувають у колекції музею.

Автори проєкту переконані, що твори Тараса Шевченка і народної майстрині ХХ століття Марії Примаченко, попри те, що вони жили в різних століттях, сьогодні, демонструють українську ідентичність та цінності.

У частині імерсивного проєкту під назвою "Україна: Земля хоробрих" будуть представлені кадри, зняті на передовій журналістами. А також  фотографами, зокрема Сергієм Лойко та Дмитром Козацьким. Окрім того, будуть представлені відеоматеріали провідних українських телеканалів.

Завдяки повній імерсивності виставка занурює глядачів у повсякденну реальність війни в Україні та її наслідки на громадян України.

Відвідувачі зможуть побачити відео, фото та інтерв'ю з пересічними українцями, які захищають Батьківщину.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: