fbpx
Сьогодні
20:12 18 Лют 2023

За 12 днів після землетрусу у Туреччині врятували з-під завалів ще двох дорослих та дитину

Фото: Reuters

18 лютого, через понад 296 годин (12 днів) після землетрусу,  у  турецькій провінції Хатай врятували з-під завалів ще двох дорослих людей і дитину.

Про це повідомляє Anadolu, пише Рубрика.

Пошуково-рятувальні групи витягли людей, які вижили, з-під уламків обваленої будівлі в районі Антак'я.

За даними турецького агентства з ліквідації наслідків стихійних лих, станом на 18 лютого щонайменше 40 642 людини загинули внаслідок двох сильних землетрусів, які сколихнули південь Туреччини 6 лютого.

Довідка

Зранку 6 лютого в Туреччині стався сильний землетрус магнітудою 7,9. Він був відчутний на Кіпрі, у Лівані та Сирії. Після основного землетрусу сталося декілька афтершоків. Відлуння цього землетрусу зафіксували навіть системи АЕС України.

Станом на 17 лютого кількість загиблих у Туреччині та Сирії сягає майже 44 тисяч людей. У Туреччині вже відомо щонайменше про 38 044 загиблих, а в Сирії — про понад 5800.

Крім того, у Туреччині затримують людей, відповідальних за зведення будівель, які зруйнувалися під час потужного землетрусу. Наразі відомо про затримання 83 підозрюваних.

Землетруси такого масштабу трапляються рідко, у середньому в будь-якій точці світу їх відбувається менш ніж п'ять на рік. За останні 25 років у Туреччині сталося сім землетрусів магнітудою 7,0 або більше.

Україна для допомоги відправила до Туреччини групу рятувальників ДСНС, які обстежили там уже декілька сотень будівель.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: