fbpx
Сьогодні
10:13 18 Лют 2023

В адміністрації Байдена вважають, що ПВК "Вагнер" втратила в Україні понад 30 тис. бойовиків

English version here

З початку російської агресії в Україні приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими й загиблими понад 30 тисяч найманців.

Про це повідомив речник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі, якого цитує видання "CNN".

Зі слів речника, ПВК "Вагнер" значною мірою покладається на засуджених для поповнення своїх рядів. Хоча Євген Пригожин і заявляв про припинення вербування людей у в'язницях.

"Вони ("Вагнер" – ред.) поводяться зі своїми новобранцями, переважно засудженими, як з гарматним м'ясом, кидаючи їх, у буквальному сенсі, в м'ясорубку…

Він (Пригожин – ред.) просто вирвав їх із в'язниць і кинув на поле бою без підготовки, без екіпіровки, без організаційного командування, просто кинув у бій", повідомив Кірбі.

Спікер адміністрації Байдена зазначив, що з понад 30 тис. "вагнерівців" загинули близько 9 тис., а близько половини з цих 9 тис. були вбиті з середини грудня.

Речник Білого дому наголосив, що близько 90% "вагнерівців", які загинули у грудні, були завербовані в російських в'язницях.

Кірбі заявив, що нещодавно "Вагнер" зазнав важких втрат у запеклих боях за Бахмут на Донеччині.

Спікер адміністрації Байдена підкреслив, що після посилення боїв за останні кілька днів російська федерація досягла "поступових успіхів" у Бахмуті і навколо нього. При цьому, відзначив він, США не можуть передбачити, чи вдасться росії прорватися у місто.

Але навіть якщо це станеться, додав Кірбі, Бахмут не має "реальної стратегічної цінності", а тому США вважають, що Україна збереже свої сильні оборонні лінії на Донбасі.

Як писала Рубрика, за підрахунками ВВС, кількість підтверджених загиблих росіян на війні в Україні різко зросла з початку лютого.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 142 300 вояк, лише за минулу добу понад 1000 загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: