fbpx
Сьогодні
08:54 18 Лют 2023

Плани росії до річниці війни: Ігнат припускає, що проміжки між масованими атаками будуть скорочуватися

В українських Збройних силах вважають, що армія рф до річниці повномасштабного вторгнення намагається скорочувати проміжки між ракетними атаками на українські міста. Крайніми датами атаки є 23-24 лютого. Також у ці дні можливі провокації з боку загарбників.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Українського радіо".

У Повітряних силах розповіли, що росія скорочує інтервали обстрілів, щоб показати якісь результати диктатору путіну перед річницею вторгнення до України. Крайніми датами атаки є 23-24 лютого. 

"Вони постійно спішать щось довести Путіну, чи він сам хоче довести. Так, ми вже звикли, що до певних дат йде це (обстріли – ред.). Тут вже бачите – терміни починають тиснути.

Вони хочуть до 23-го лютого – це у них день захисника вітчизни, а наступний день – це річниця вторгнення в Україну, яку вони хочуть захопити.

От можливо і скорочують терміни обстрілів, щоб найбільше дошкулити Україні. Можна прогнозувати, що 23-24 число, це крайні дати, коли можливі масштабні обстріли від росіян", – сказав він.

Підполковник підкреслив, що агресори хочуть дошкулити українській державі, а також виснажити засоби протиповітряної оборони.

Ігнат вважає, що російська армія буде використовувати всі види зброї, щоб атакувати з неба, – ракети, дрони, повітряні кулі.

"Все, що буде під рукою у ворога, застосують, вони перепробували вже все – ворог намагається залякати Україну та світ. Вони використовують усі інструменти, щоб атакувати Україну", – сказав військовий.

Що стосується повітряних куль, то, як зазначив Ігнат, вони можуть нести вибухову частину або розвідувальні пристрої. Проте основна мета куль, що запускають окупанти – це виснажити ППО.

Він пояснив, що росіяни задумали запускати такі кулі, щоб по них відпрацювала протиповітряна оборона, а потім же радіолокаційними засобами вони могли визначити, звідки застосовували зенітну ракету, й точне положення комплексу.

Але українські військові, за словами представника Повітряних сил, на такі дешеві трюки не поведуться – ворог не дізнається, що і де розташовано.

"Хотілося б, щоб 100% ракет ми могли збивати, але це не вдається зробити фізично, бо у нас великі території, а засобів ППО мало. Але після останніх масованих атак наша техніка знову готова до наступного відбиття. Ми готуємося щодня", – сказав Ігнат.

Він також додав, що російські війська мають ракети, які Україна поки що збивати не може. Мова йде про ракети Х-22, Онікс та Х-31.

Для того, щоб їх знищувати, ЗСУ потрібні такі комплекси, як Patriot, PAC-3, SAMP/T.

"Це зброя тероризму в густонаселених містах. Ці ракети вважаються крилатими, але на фініші летять по балістичній траєкторії", – наголосив Ігнат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: