Нідерланди вирішили скоротити число дипломатів у посольстві росії, бо рф хотіла влаштувати шпигунів

Через неодноразові спроби працевлаштувати в дипмісії співробітників розвідки Нідерланди вирішили скоротити кількість дипломатів у російському посольстві.

Як пише "ЄП", про це йдеться у заяві МЗС Нідерландів.

"Росія знову і знову намагається таємно працевлаштувати в Нідерландах офіцерів розвідки в якості дипломатів. Водночас Росія відмовляється видавати візи голландським дипломатам для укомплектування Генерального консульства в Санкт-Петербурзі та посольства в Москві. Це неприйнятно і призвело до нестабільної ситуації" – йдеться у заяві.

Тому уряд країни вирішив, що російське посольство в Гаазі не може мати більше дипломатів, ніж посольство Нідерландів у Москві.

"Таким чином, низка російських дипломатів повинна буде покинути Нідерланди. Генеральне консульство Нідерландів у Санкт-Петербурзі доведеться тимчасово закрити через брак персоналу. Уряд також вирішив, що російське торговельне представництво в Амстердамі має бути закрите" – йдеться у заяві.

"Незважаючи на численні спроби Нідерландів знайти рішення, Росія продовжує намагатися отримати офіцерів розвідки в Нідерландах під дипломатичним прикриттям. Ми не можемо і не допустимо цього. Водночас важливо, щоб посольства залишалися відкритими як канал зв'язку, навіть зараз, коли відносини з Росією складніші, ніж будь-коли" – заявив глава МЗС Нідерландів Вопке Хукстра.

російські дипломати, які не можуть залишитися, повинні покинути Нідерланди протягом двох тижнів. російське торговельне представництво в Амстердамі має бути закрите з 21 лютого.

Генеральне консульство Нідерландів у Санкт-Петербурзі закриється 20 лютого. Це означає, що, серед іншого, з Санкт-Петербурга більше не буде надаватися допомога нідерландським громадянам і організаціям. Посольство Нідерландів у Москві залишиться відкритим.

Переговори про візи для дипломатів тривали майже рік. Після вторгнення росії в Україну Нідерланди вислали 17 російських розвідників у березні 2022 року. У відповідь росія вислала 15 голландських дипломатів. З цього моменту велися переговори про розміщення нових дипломатів з обох сторін.

У п'ятницю до МЗС рф викликали посла Нідерландів через розслідування, яке припустило, що рішення про постачання зенітно-ракетного комплексу "Бук" бойовикам "ДНР" було прийнято президентом росії владіміром путіним.

Свіжі дописи

  • Новини

У Повітряних силах розповіли, чи зможуть працювати у тандемі зі старою українською авіацією винищувачі F-16 

Разом зі старішими моделями української авіації, такими як Су-27 та МіГ-29, американські багатофункціональні винищувачі F-16… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: українські інженери створили запальні боєприпаси для скидання з дронів

Група волонтерів-розробників Wild Hornets виготовила запальні боєприпаси, призначені для скидання з БПЛА. Про це пише Рубрика,… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

ОСУВ “Хортиця”: у районі Часового Яру на Донеччині ворог зосередив до 25 тисяч військових

У районі Часового Яру Донецької області ворог зосередив до 25 тисяч особового складу. Про це… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

До обміну полоненими “всіх на всіх” закликав Україну та росію Вселенський Патріарх

За принципом "всіх на всіх" закликав Вселенський Патріарх Варфоломій до обміну полоненими між російською федерацією… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ показали, як під Бахмутом розписували писанки на Великдень

Українські військові показали, як розписують писанки Великдень 2024 під Бахмутом. Адже такі душевні традиції, які… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

В Україні запустили портал автобусних перевезень: як працює це рішення

В Україні запрацював єдиний портал офіційних міжнародних автобусних маршрутів. Про це пише Рубрика з посиланням на Міністерство… Читати більше

Sunday May 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.