fbpx
Сьогодні
09:45 18 Лют 2023

На Мюнхенській конференції з безпеки Сунак закликатиме союзників подвоїти військову допомогу Україні

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак закликатиме західних лідерів надати більше допомоги Україні на тлі повідомлень про новий наступ російської федерації.

Про це він планує сказати у своєму виступі на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє Sky News.

Зазначимо, що у триденній конференції, на якій обговорюються найбільш актуальні виклики міжнародній безпеці, беруть участь багато високопоставлених західних чиновників. У тому числі канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і віцепрезидент США Камала Гарріс.

Очільник британського уряду наголосить, що необхідно зробити більше для "зміцнення довгострокової безпеки України". Відповідно, лідери повинні "подвоїти" військову підтримку зруйнованої війною країни.

Прем'єр-міністр має намір заявити, що для вигнання російських військ необхідні "передові можливості за стандартами НАТО".

У своєму виступі Сунак стверджуватиме, що забезпечення тривалого миру в Україні вимагатиме зміцнення міжнародного права. А також закликатиме до нового плану захисту суверенітету країни в майбутньому.

"На карту в цій війні поставлено навіть більше, ніж безпека і суверенітет однієї нації. Йдеться про безпеку і суверенітет кожної нації", – вважає британський прем'єр.

"Тому, що вторгнення Росії, її огидні воєнні злочини й безвідповідальна ядерна риторика є симптомами ширшої загрози всьому, у що ми віримо", – стверджує Сунак.

Нагадаємо, президент Франції виступив за реформу міжнародних інституцій, в тому числі Ради безпеки ООН, через нові виклики у світі.

Також Еммануель Макрон запевнив, що країни-партнери будуть підтримувати Україну, поки вона не переможе і в Європі не настане мир.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 17 лютого виступив на Мюнхенській безпековій конференції.

Він закликав союзників швидше ухвалювати рішення про підтримку України й наголосив, що українці не погодяться на територіальні поступки.

Довідка

Мюнхенська безпекова конференція – щорічна конференція, яку організовують з 1962 року. Спершу у ній брали участь лише представники країн НАТО, але після розпаду Радянського Союзу до заходу почали долучати і посадовців з України, росії, Китаю та інших країн.

Торік президент України Володимир Зеленський також брав участь у цій конференції. Це сталося за декілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: