fbpx
Сьогодні
12:18 18 Лют 2023

Майже за рік ФРН заморозила активи росії на понад €5 млрд

English version here

З початку російської агресії в Україні загальна сума арештованих Німеччиною активів рф у зв'язку з санкціями становить 5,32 мільярда євро.

Про це інформує Федеральне міністерство фінансів у відповідь на запит Welt.

У виданні повідомили, що до цієї суми входять активи російських фізичних і юридичних осіб, які перебувають у списку санкцій ЄС, зокрема центробанк росії. Проте відомство не захотіло розповідати деталі щодо заморожених активів російських олігархів у Німеччині.

Видання також вказує, що Центральний офіс із забезпечення дотримання санкцій (ZfS) все ще перебуває на стадії створення. Як уточнили у відомстві, наразі там працюють 36 співробітників, але штат все ще розширюється.

Відповідно до закону про застосування санкцій II, ZfS також має вести реєстр заморожених активів, який мав би публікуватися на вебсайті органу. Однак поки що цього не сталося.

"Записи можуть бути зроблені тільки за наявності статусу безпечного розслідування… Розпочато технічне впровадження реєстру активів", пояснили у міністерстві.

Зазначимо, що через нібито порушення конституції й підривання існуючого правопорядку, уряд Швейцарії відмовився від конфіскації російських активів.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час неформального саміту Європейського союзу у Празі, запропонував поділити заморожені активи росії між Варшавою, Києвом та іншими країнами ЄС.

Нагадаємо, що у рамках десятого пакета санкцій, спрямованих проти російської федерації за її ведення війни в Україні, Європейський Союз має намір змусити банки надавати інформацію про активи Центрального банку росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: