fbpx
Сьогодні
18:28 18 Лют 2023

До Ефіопії та Сомалі Україна доставила вже 110 тисяч тонн зерна

English version here

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україна, у рамках програми Grain From Ukraine, доставила 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram президента України Володимира Зеленського.

"Завдяки спільним зусиллям України, країн-партнерів та WFP вдалося реалізувати поставки 110 тисяч тонн зерна до Ефіопії та Сомалі", – написав Зеленський.

Повідомляється, що 15 лютого у Чорноморську почалась загрузка судна Mv Valsimitis 25 тисячами тонн зерна для Кенії. Також прийнято рішення про відправку вантажів до Ємену, Судану та Нігерії.

Зазначено, що кожне судно із зерном, відправлене у межах Grain from Ukraine, забезпечує потребу у продовольстві в середньому для 90 тисяч людей.

За словами президента, для підсилення зернової ініціативи до Групи з питань запобігання голоду приєдналися перші амбасадори – знавці Африканського континенту. Вони допомагатимуть масштабувати реалізацію проекту.

"Україна була і залишатиметься гарантом світової продовольчої безпеки. І продовжуватиме робити свій ключовий внесок", – підкреслив глава держави.

Довідка

Раніше повідомлялось про те, що Україна доставить 25 тисяч тонн пшениці до Кенії та 5 тисяч тонн до Ефіопії у рамках програми Grain From Ukraine.

Від початку дії зернової угоди з українських портів загало було відправлено 21 043 307 тонн сільськогосподарської продукції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: