fbpx
Сьогодні
10:32 18 Лют 2023

Британський міністр оборони запевнив, що Європа не має стратегічних проблем з поставками снарядів Україні

English version here

Для західних союзників України брак боєприпасів не є стратегічною проблемою.

Про це міністр оборони Великої Британії Бен Воллес запевнив у п'ятницю в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки у розмові з Financial Times, пише ЄП.

У виданні зазначили, що західні союзники Києва намагаються підтримувати постачання артилерійських снарядів та інших боєприпасів і озброєнь в Україну.

Воллес підкреслив, що, хоча Україна може відчувати певний дефіцит, проте це питання часу.

"Завжди було відчуття нестачі на лінії фронту, але я не бачу жодних ознак стратегічної нестачі… хоча є певний часовий лаг" в отриманні поставок, сказав Воллес.

Зі слів міністра оборони Британії, виклик полягає в тому, щоб українські сили були точними у використанні зброї й продовжували воювати за західними методами.

"Вам потрібно 100 артилерійських снарядів, щоб підірвати російську позицію, чи лише п'ять? Якщо ви можете бути точними, вам не потрібно 100 снарядів", підкреслив Воллес.

Західні офіційні особи вважають, що російська федерація намагається отримати зброю та інші матеріальні засоби для своїх військових зусиль.

Вони посилаються на великі проміжки часу між її ракетними й безпілотними атаками на українську інфраструктуру. А також на "активне нормування" снарядів для російської артилерії на лінії фронту.

"Росія все ще має у своєму розпорядженні значні сили, – сказав очільник британського міністерства.

Проте "ми виявили, що коли вони їх збирають, вони отримують поразку… Вони тяжко борються", зазначив міністр.

Воллес також заявив, що російська армія:

Своєю чергою на Мюнхенській конференції з безпеки прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак закликатиме західних лідерів надати більше допомоги Україні на тлі повідомлень про новий наступ російської федерації.

Також Еммануель Макрон запевнив, що країни-партнери будуть підтримувати Україну, поки вона не переможе і в Європі не настане мир.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: