fbpx
Сьогодні
22:16 17 Лют 2023

НАБУ і САП повідомили Королевській про підозру: забула про майно в росії

НАБУ та САП повідомили про підозру народній депутатці України IX скликання від забороненої "ОПЗЖ" Наталі Королевській через те, що нардепка не вказала у декларації майно в росії та землю на Київщині на понад 4 мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

У НАБУ повідомили: "17 лютого НАБУ і САП повідомили народній депутатці IX скликання про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік".

Офіційно у відомстві прізвища нардепки не повідомляють водночас за словами поінформованого співрозмовника ЗМІ, йдеться про Королевську, яка наразі проживає в ОАЕ.

Зокрема, слідство встановило, що Королевська не задекларувала дві земельні ділянки в Київській області сукупною площею понад 0,8 га.

Крім того, вона "забула" про майно у росії:

  • житловий будинок площею 120,1 кв.м,
  • земельну ділянку площею 1,13 га.

Загальна вартість незадекларованого майна становить понад 4,315 млн грн.

Дії Королевської кваліфікували за ч.1 ст.366-2 ККУ (в редакції закону №1074-ІХ від 04.12.2020) – умисне внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

У НАБУ зазначають, що місцеперебування Королевської не встановлене, тому про підозру їй повідомили у порядку ст.135, ст.278 КПК (е-поштою і тд).

Водночас, Королевська разом із чоловіком-нардепом Юрієм Солодом проживає в Дубаї в Address Beach Resort.

17 жовтня її з чоловіком помітили в офісі найбільшого забудовника Дубая Emaar. Джерела ЗМІ серед забудовників інформують, що тоді сімейство придбало нерухомості на понад 10 мільйонів доларів.

За інформацією джерел ЗМІ в українській розвідці, Королевська була серед тих, кому Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні і чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу.

У Дубаї також вдалося зафіксувати старшого сина Королевської і Солода Ростислава.

Після публікації ЗМІ стало відомо, що Королевська і Солод написали заяви на складання мандатів народних депутатів. Наразі заяви нардепів уже надійшли в Раду.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: