fbpx
Сьогодні
12:51 17 Лют 2023

Кулеба планує десяток переговорів на полях Мюнхенської конференції

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що на полях Мюнхенської безпекової конференції у нього заплановані більше десяти двосторонніх зустрічей, у тому числі з держсекретарем США і топ-посадовцем Китаю.

Про це він розповів у своїх соцмережах.

"Крім участі в заходах Мюнхенської конференції, в мене заплановані більше десяти переговорів. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, держсекретар США Ентоні Блінкен, глава МЗС Бразилії, керівник Офісу закордонних справ ЦК КП Китаю Ван Ї та багато інших.

Пріоритетами будуть пришвидшення постачань вже обіцяної Україні зброї та снарядів і ухвалення в перспективі політичних рішень про надання бойових літаків для України, членство нашої держави в НАТО, реалізація "формули миру" президента Зеленського та майбутнє Росії. Точніше, майбутнє Європи та світу без агресивної Росії", – деталізував Кулеба.

Довідка

Дистанційний виступ президента України Володимира Зеленського має стати першим заходом у рамках Мюнхенської безпекової конференції.

Мюнхенська безпекова конференція цього року буде значною мірою присвячена Україні, її перемозі у війні з РФ, а також питанню майбутнього світопорядку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: