Кулеба братиме участь у засіданні Ради міністрів із закордонних справ ЄС

На засіданні Ради міністрів із закордонних справ ЄС у понеділок першим пунктом порядку денного буде обговорення ситуації в Україні, що відбудеться за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Про це напередодні зустрічі повідомив офіційний представник ЄС, передає  "Укрінформ".

"Ми матимемо три головні пункти в порядку денному: російська агресія проти України, ситуація в Афганістані, кліматична та енергетична дипломатія тощо. Щодо України наступний тиждень буде дуже важливим з огляду на роковини російського вторгнення в Україну 24 лютого… Під час обговорення цього пункту буде присутній міністр Кулеба особисто", – зауважив співрозмовник.

За його словами, головна увага буде зосереджена на важкій ситуації в Україні. Міністри разом з українським колегою обговорять головні напрямки допомоги ЄС для України, включаючи продовження військової підтримки. Відбудеться також обговорення щодо завершення підготовки 10-го пакету санкцій ЄС проти країни-агресора, який, як очікується, буде ухвалений до 24 лютого.

Ще одним питанням зустрічі буде розгляд шляхів притягнення до відповідальності росіян за злочини, скоєні в Україні.

Також представник ЄС зауважив, що у зв'язку з роковинами повномасштабної війни рф проти України важливі події відбудуться у Нью-Йорку.

Нині представники ЄС та країн-членів працюють над тим, щоб забезпечити широку підтримку резолюції Генеральної асамблеї ООН з приводу російської війни проти України, яка розглядатиметься у цей день.

Крім того, за повідомленням джерела, міністри із закордонних справ ЄС матимуть робочу вечерю з віцепрем'єр-міністром – міністром закордонних справ Молдови Ніку Попеску.

Як очікується, сторони розглянуть вразливу ситуацію Молдови у контексті російської агресії проти України, певні особливості внутрішньополітичної ситуації в цій країні, напрямки подальшого співробітництва між Молдовою та ЄС, як і заходи підтримки Молдови у важкій ситуації, що складається.

Також перед початком Ради ЄС європейські урядовці проведуть неофіційну зустріч з Гаррі Каспаровим, відомим представником російської опозиції.

Як вже повідомлялося, наступного понеділка, 20 лютого, в Брюсселі відбудеться засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Свіжі дописи

  • Новини

На Кубані рф вночі під атаками безпілотників опинилися НПЗ, аеродром та низка інших об’єктів

Уранці 27 квітня в російській федерації заявили про чергову атаку ударних безпілотників на Краснодарський край: там пролунали… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Наслідки ракетної атаки: ворог поцілив по енергооб’єктах на Львівщині, Дніпропетровщині та Франківщині

Уночі 27 квітня, російські війська атакували енергетичні об'єкти країни у Львівській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях,… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

ЗСУ минулої доби ліквідували ще понад 1100 окупантів та знищили 6 танків, 14 ББМ та 38 артсистем ворога

Минулої доби, 26 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Генштаб: найактивніше ворог атакує на Авдіївському напрямку, загалом на фронті відбулося 94 боєзіткнення

Минулої доби, 26 квітня, на Авдіївському та Новопавлівському напрямках українські захисники відбили 46 атак: загалом на… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Українська ППО вночі збила 21 ворожу ракету з 36, запущених росією по країні

У ніч на 27 квітня російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні 34 ракетами різних… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Окупанти завдали масованого ракетного удару по трьох областях країни: цілями були енергооб’єкти

У ніч на 27 квітня російські загарбники влаштували чергову масовану атаку на Україну ракетами різного типу,… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.