fbpx
Сьогодні
13:53 17 Лют 2023

Кулеба братиме участь у засіданні Ради міністрів із закордонних справ ЄС

English version here

На засіданні Ради міністрів із закордонних справ ЄС у понеділок першим пунктом порядку денного буде обговорення ситуації в Україні, що відбудеться за участю міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Про це напередодні зустрічі повідомив офіційний представник ЄС, передає  "Укрінформ".

"Ми матимемо три головні пункти в порядку денному: російська агресія проти України, ситуація в Афганістані, кліматична та енергетична дипломатія тощо. Щодо України наступний тиждень буде дуже важливим з огляду на роковини російського вторгнення в Україну 24 лютого… Під час обговорення цього пункту буде присутній міністр Кулеба особисто", – зауважив співрозмовник.

За його словами, головна увага буде зосереджена на важкій ситуації в Україні. Міністри разом з українським колегою обговорять головні напрямки допомоги ЄС для України, включаючи продовження військової підтримки. Відбудеться також обговорення щодо завершення підготовки 10-го пакету санкцій ЄС проти країни-агресора, який, як очікується, буде ухвалений до 24 лютого.

Ще одним питанням зустрічі буде розгляд шляхів притягнення до відповідальності росіян за злочини, скоєні в Україні.

Також представник ЄС зауважив, що у зв'язку з роковинами повномасштабної війни рф проти України важливі події відбудуться у Нью-Йорку.

Нині представники ЄС та країн-членів працюють над тим, щоб забезпечити широку підтримку резолюції Генеральної асамблеї ООН з приводу російської війни проти України, яка розглядатиметься у цей день.

Крім того, за повідомленням джерела, міністри із закордонних справ ЄС матимуть робочу вечерю з віцепрем'єр-міністром – міністром закордонних справ Молдови Ніку Попеску.

Як очікується, сторони розглянуть вразливу ситуацію Молдови у контексті російської агресії проти України, певні особливості внутрішньополітичної ситуації в цій країні, напрямки подальшого співробітництва між Молдовою та ЄС, як і заходи підтримки Молдови у важкій ситуації, що складається.

Також перед початком Ради ЄС європейські урядовці проведуть неофіційну зустріч з Гаррі Каспаровим, відомим представником російської опозиції.

Як вже повідомлялося, наступного понеділка, 20 лютого, в Брюсселі відбудеться засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: