fbpx
Сьогодні
13:58 16 Лют 2023

ЗМІ: мета нових санкцій Євросоюзу проти рф - змусити банки розкрити заморожені російські активи

English version here

Фото: Getty Images

У рамках десятого пакета санкцій, спрямованих проти російської федерації за її ведення війни в Україні, Європейський Союз має намір змусити банки надавати інформацію про активи Центрального банку росії.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на проєкт пропозицій, інформує ЄП.

У виданні повідомляють, що важливо отримати уявлення про масштаби активів Центрального банку та інших підсанкційних державних російських активів, які були заморожені в Європейському Союзі.

Оскільки ця інформація буде розглядатися як перший крок до вивчення можливостей потенційного використання цих коштів для сприяння відновленню України.

"Ми повинні знати, де вони знаходяться і скільки вони коштують", – заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у відеозверненні в середу.

Європейська комісія також запропонувала посилити зобов'язання щодо звітності про заморожені активи, пов'язані з російськими компаніями та фізичними особами, що потрапили під санкції.

ЄК також запропонувала накладати штрафи – до 50 000 євро для фізичних осіб і 10% від річного обороту для юридичних осіб – за ненадання необхідної інформації.

Запропоновані заходи ще будуть обговорюватися країнами-членами ЄС цього тижня. Вони можуть змінитися до того, як пакет буде затверджений. Нагадаємо, що санкції Євросоюзу потребують підтримки всіх країн-членів.

Як писала Рубрика, Президентка Єврокомісії 15 лютого представила офіційну пропозицію щодо десятого пакета санкцій проти росії.

Пропозиція передбачає подальші експортні заборони вартістю понад 11 млрд євро. Це дасть можливість позбавити російську економіку критичних технологій і промислових товарів.

Мова йде про товари, які рф не зможе замістити постачанням з інших країн: електроніку, спеціальні траспортні засоби, частини машин, запчастини для вантажівок і літаків, товари для будівельного сектору, які можуть застосовуватися російськими військовими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: