fbpx
Сьогодні
15:34 16 Лют 2023

Словаччини визнала режим рф терористичним, а росію – спонсором тероризму

English version here

Національна рада Словацької Республіки висловила підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України та вчергове засудила російську агресію в Україні.

Про це повідомляє видання Aktuality.

У виданні наголосили, що "За" проголосували 78 законодавців, більшість фракції OĽaNO та вся фракція SaS. Деякі члени фракції "Ми – сім'я" утрималися. 12 депутатів були проти, семеро не голосували і загалом 23 утрималися.

Aktuality зазначає, що словацькі депутати в ухваленій у четвер, 16 лютого, резолюції засудили широкомасштабний напад росії на цивільних осіб, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру.

Резолюція також називає нинішній російський режим терористичним, а росію – державою-спонсором тероризму.

Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Депутати також засудили прямі і непрямі погрози росії застосувати ядерну зброю.

У резолюції висловлено невизнання проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України. При цьому наголосивши, що ці території залишаються частиною України.

Водночас документ засуджує гібридну війну, яку росія веде і на території Словаччини. Резолюція закликає правоохоронні органи, розвідувальні служби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї з метою підтримки безпеки і демократії в Словаччині.

Як писала Рубрика, Європарламент схвалив резолюцію до першої річниці з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У ній парламентарі висловлюють осуд діям Кремля та закликають надати Україні усю необхідну допомогу, у тому числі розглянути можливість передачі винищувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: