fbpx
Сьогодні
20:06 16 Лют 2023

Поліція Британії: росія, Іран та Китай стали становити ще більшу загрозу

Фото: GettyImages

Все частіше офіцери британської поліції стикаються з погрозами з боку ворожих держав, таких як росія, Іран та Китай. 

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву голови відділу боротьби з тероризмом столичної поліції Лондона Метта Джукса, яка наводить Reuters.

Напади 11 вересня 2001 року на Сполучені Штати та смертоносні інциденти у Британії зробили боротьбу з ісламістськими змовами пріоритетом для поліції боротьби з тероризмом, при цьому ресурси були зосереджені на загрозі з боку місцевих та зарубіжних бойовиків.

Джукс сказав, що відбулося зміщення акцентів, оскільки іноземні держави намагаються розбестити або залякати людей і причетні до вбивств і викрадень людей у Великій Британії. За його словами, за останні два роки кількість розслідувань, пов'язаних із погрозами державі, збільшилася вчетверо.

"Вимога про те, щоб ми грали роль правоохоронних органів у протидії загрозам з боку ворожих держав, безпрецедентна", – сказав Джукс.

Іран зробив не менше 15 спроб викрасти або навіть вбити британських громадян або осіб, які базуються в Сполученому Королівстві, які Тегеран розцінив як загрозу. Джакс сказав, що поліція проводить розслідування після заяв про те, що минулого року Китай організував "поліцейські дільниці" у великих містах по всьому світу, включаючи Нью-Йорк.

Великобританія звинуватила росію у нападі з нервово-паралітичною речовиною у 2018 році, спрямованому проти колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Солсбері, на півдні Англії. москва відкинула це звинувачення. А цього тижня охоронець посольства Великобританії у Берліні постав перед лондонським судом за звинуваченням у шпигунстві на користь росії.

За його словами, група столичної поліції щодо розслідування військових злочинів, яка є підрозділом її контртерористичного управління, також займається більш ніж 100 зверненнями українських біженців у Великій Британії, пов'язаними з війною з росією.

Довідка

У Національній розвідувальній службі та Норвезькій службі поліцейської безпеки (PST) вважають, що загроза з боку росії щодо Норвегії є однією з найбільших.

Японія стурбована через загрозу застосування ядерної зброї з боку росії, така загроза абсолютно неприйнятна.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: