fbpx
Сьогодні
12:40 16 Лют 2023

Мінські угоди: ексзаступник голови Офісу президента рф Сурков зізнався, що не планував виконання домовленостей

Фото РИА Новости

Колишній заступник голови офісу президента рф Владислав Сурков заявив, що коли працював над Мінськими угодами, то виходив з того, що вони не повинні бути виконані.

Про це пишуть російське видання "Ведомости", яке посилається на інтерв'ю Суркова директору Центру політичної кон'юнктури Олексію Чеснакову; "РБК", яке цитує прессекретаря президента рф Дмитра Пєскова.

Зазначають, що на відповідне запитання щодо Мінських угод Сурков відповів "так".

Також ексзаступник ствердно відповів, що вважає дії російської армії в Україні ефективними. Він висловив надію на нормалізацію відносин росії та Заходу у найближчому майбутньому.

Прессекретар президента рф Дмитро Пєсков же своєю чергою заявив, що основне завдання Мінських угод було – "все-таки змусити Київ виконати взяті на себе зобов'язання".

"Тому природно основне завдання було – все-таки змусити Київ виконати взяті на себе зобов'язання. Зараз ми розуміємо, що ніхто цього не збирався робити. Тому краще детально уточнювати у Суркова, що він мав на увазі", зазначив спікер путіна.

Довідка

Перші Мінські угоди були укладені у 2014 році тристоронньою контактною групою, до якої входили представники росії, України і ОБСЄ.

Укладанню Мінських угод передували консультації у Нормандському форматі (Україна, Росія, Франція, Німеччина).

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель у грудні 2022 року заявила, що підписані у 2014 році Мінські угоди дали Україні "дорогоцінний час", щоб стати сильнішою. Результати цього, за її словами, можна спостерігати зараз. Вона наголосила, що Україна 2014-2015 років – це не сьогоднішня Україна.

Президент України Володимир Зеленський в нещодавньому зверненні заявив, що Мінські угоди від самого початку були ініційовані Заходом як поступка росії. Їх неможливо було виконати без втрати Україною територій.

Президент України Володимир Зеленський 22 лютого 2022 року заявив, що визнання росією "незалежності" окупованих ОРДЛО означає її односторонній вихід з Мінських домовленостей.

Зазначимо, що у 2020 році Колишній помічник президента росії Владислав Сурков у своїй статті заявляв, що "України немає, є українство". А також що "Донбас не заслуговує такого приниження", як повернення до її складу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: