fbpx
Сьогодні
17:12 15 Лют 2023

Прикордонники припинили спробу ворога прорватися на Донеччині

Фото: ОПУ

Бійці Державної прикордонної служби України припинили спробу російських військових прорвати бойовий рубіж оборони на одному з напрямків у Донецькій області, у результаті відсічі чергової атаки ворога ліквідовані 60 загарбників.

Про це повідомляє ДПСУ.

Так, зазначається, що у вівторок, 14 лютого, на одному з напрямків росіяни значними силами спробували прорвати бойовий рубіж оборони підрозділу Держприкордонслужби. Від світанку артилерія загарбників здійснила масований обстріл опорного пункту прикордонників. Після завершення вогневої підготовки в наступ пішла ворожа піхота.

Прикордонники визначили напрямок головного удару, здійснили маневр підрозділом та розпочали відбиття атаки. Декілька хвиль нападників були зупинені вогнем із мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

"У битві надійне плече підтримки охоронцям кордонів надали бійці ЗСУ. А українська артилерія вдарила по місцевості, де противник концентрував резерв для подальшого введення в бій. Не маючи успіху, противник відступив для перегрупування", – зазначили в ДПСУ.

За даними Держприкордонслужби, у підсумку бойового дня українськими захисниками були знищені понад 60 російських військових.

Довідка

Станом на 15 лютого у розв'язаній проти України повномасштабній війні росія втратила вже близько 139 тисяч 770 своїх військових, 3290 танків, 6507 бойових броньованих машин, 2303 артилерійські системи та багато іншої техніки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: