fbpx
Сьогодні
19:58 15 Лют 2023

Маляр заявила, що в деяких штурмових загонах "вагнерівців" та "лнр" втрати становлять до 80%

На сході відбуваються цілодобові атаки ворога, але українські бійці завдають йому серйозних втрат.

Про це написала у своєму Телеграм-каналі заступник міністра оборони Ганна Маляр.

"На Сході триває наступ ворога. Цілодобові атаки. Ситуація напружена. Так, нашим важко. Ви самі бачите, яку війну веде рф. Але наші бійці не дають ворогу досягнути поставлених цілей та завдають дуже серйозних втрат", – зазначила вона.

Як поінформувала Маляр, у деяких штурмових загонах пвк «вагнер» та підрозділах 2 АК втрати становлять до 80% особового складу.

Евакуація загиблих і поранених ворогом обмежена або не здійснюється взагалі. Унаслідок чого серед особового складу російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території України відзначається суттєве зниження рівня довіри до рішень командування щодо ведення бойових дій.

За словами заступника міністра оборони, все більше російських військовослужбовців усвідомлює, що їх командири неадекватно оцінюють обстановку на полі бою, про що свідчить інтенсивне застосування так званих загонів смертників – підрозділів, укомплектованих недостатньо підготовленими мобілізованими, які щодобово зазнають великих бойових і санітарних втрат. Зокрема, тільки один навчальний центр на території Ростовської області щотижнево відправляє близько 500 поспіхом навчених мобілізованих, більшість з яких проходять прискорений курс підготовки від 14 до 21 доби.

Потрапляючи до підрозділів, такі військовослужбовці, не бажаючи виконувати роль «загонів смертників», вдаються до навмисного пошкодження бойової техніки, переважно двигунів, яка, не здійснивши жодного пострілу, з повним боєкомплектом відправляється на ремонтні бази, зазначила Маляр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: