fbpx
Сьогодні
10:52 15 Лют 2023

Блінкен вважає, що відкриється скринька Пандори для агресорів, якщо визнати анексію путіним України

English version here

Визнавати анексію України президентом країни-агресорки володимиром путіним не можна, бо це відкриє шлях для всіх агресорів, які зможуть робити так само.

Про це заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю Блінкена "NPR".

"Якщо ми ратифікуємо захоплення землі іншою країною і скажемо: "Це нормально, ви можете зайти, забрати її силою і утримувати", це відкриє скриньку Пандори по всьому світу для агресорів, які скажуть: "Що ж, ми зробимо те ж саме і нам це зійде з рук", наголосив американський чиновник.

При цьому Блінкен не вважає, що війна росії проти України наближається до завершення.

Зі слів Держсекретаря, для досягнення миру путін повинен спочатку відмовитися від свого уявлення про те, що Україна "його власність".

Довідка

Наприкінці січня Блінкен наголосив, що зупинити війну сьогодні може лише росія, і поки цього не сталось, Сполучені Штати будуть поряд з Україною.

"Лише Росія може закінчити цю війну сьогодні. Поки цього не станеться, ми будемо разом з Україною стільки, скільки буде потрібно", – сказав він.

13 лютого генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що путін замість готовності до миру в Україні розпочинає нові наступальні дії.

"Майже через рік після вторгнення Путін не готується до миру, а починає нові наступальні дії", – зазначив Столтенберг. Він також додав, що саме тому важлива військова підтримка Києва всім необхідним на полі бою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: