ЗМІ: путін має не тільки власний бронепоїзд, а ще й секретну залізницю

Останнім часом путін почав надавати перевагу їздити по країні на власному бронепоїзді, через що президенту країни-агресора також побудували секретну залізницю і мережу станцій до його резиденцій.

Про це пише видання "Проєкт".

"До всіх основних резиденцій Володимира Путіна підвели залізничні гілки, а поруч збудували секретні станції, з'ясував "Проєкт". Це підтверджує повідомлення центру "Досьє" про те, що глава держави останнім часом став частіше користуватися поїздом, а не літаком", зазначили у виданні.

"Проєкт" з'ясував, що є принаймні, три локації, які можуть бути пов'язані з засекреченим залізничним сполученням путіна.

Зокрема на території Валдайського національного парку під охороною знаходиться залізнична станція з вертолітним майданчиком поруч із селом Довгі Бороди. Це найближчий населений пункт до улюбленої путіним валдайської резиденції. Троє місцевих жителів повідомили виданню, що станцію і спеціальну залізничну гілку до неї побудовано тільки для глави держави.

До того ж, згідно з супутниковими знімками, станція в Ново-Огарьово з'явилася 2015 року. Вона розташована за 400 метрів від резиденції путіна в Московській області.

Земля під станцією була вилучена з приватної власності на користь ФСО рішенням тодішнього прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Сама спецстанція розрахована на невелику кількість вагонів і прихована за високим парканом, на якому через кожні 10 метрів встановлено камери спостереження.

Для зупинки поїзда біля сочинської резиденції "Бочаров ручей" у 2017 році з'явилася платформа і нова тупикова залізнична гілка. Вона захована від колій, якими ходять електрички, високим парканом.

Спецпоїзд президента не раз потрапляв в об'єктив трейнспоттерів і працівників залізниці. Наприклад, у листопаді 2018 року або у квітні 2020 року.

За словами колишнього машиніста, з яким поговорив "Проєкт", бронепоїзд путіна базується в депо на станції "Москва-Каланчевська". Там розташований закритий вокзал для віп-персон. Цей спецвокзал, і зараз функціонує. Його оточує високий паркан, додатково укріплений колючим дротом.

У 2017 році прямо до перону віп-вокзалу на Каланчівці поклали нову автодорогу для кортежу. Спецпоїзд президента належить компанії "Гранд-Сервіс Експрес", яка була пов'язана з близьким другом путіна Юрієм Ковальчуком.

Довідка

13 лютого "Центр "Досьє" повідомив, що володимир путін все частіше користується для далеких переїздів до своїх резиденцій бронепоїздом, на який він пересів ще навесні 2021 року.

У грудні 2022 року повідомлялось, що путін має глобальну мережу секретних бункерів від Москви до Уралу і продовжує будівництво підземних сховищ у росії.

Свіжі дописи

  • Новини

Україну візьмуть в НАТО тільки після перемоги, – Президент

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна не зможе стати членом Північноатлантичного Альянсу до перемоги… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У Європі майже 47 дітей-біженців щодня зникають безвісти 

Понад 50 тисяч неповнолітніх біженців за останні три роки зникли безвісти після прибуття в Європу.… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У розвідці Британії проаналізували наслідки атаки України на аеродром на Кубані

Атака українських безпілотників на російський військовий аеродром "Кущевська" на Кубані 27 квітня змусить російську федерацію… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Естонія поки не має плану репатріації українських громадян призовного віку в Україну

Міністерство внутрішніх справ Естонії не має плану примусової репатріації на територію України українських громадян, включаючи… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Гороховський: 98-річній жінці, яка напередодні пішки вийшла з окупованого Очеретиного, куплять будинок

Для того, щоб вийти з окупованої частини села Очеретине на Донеччині, 98-річній Лідії Степанівні довелося… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Україна провела третій раунд переговорів із США щодо безпекової угоди

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами щодо підготовки до… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.