За успішну реструктуризацію держборгу Україна отримала нагороду IFR Awards 2022

Від аналітичного та новинного порталу в сфері ринків капіталу та інвестиційної банківської справи International Financing Review Україна отримала нагороду IFR Awards 2022 в номінації Financing Package and EMEA Restructuring за успіх реструктуризації державного боргу.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

У відомстві розповіли, що у Мінфін довелося провести операцію з управління державним боргом.

Це сталося на тлі зростання дефіциту державного бюджету до 5 млрд дол на місяць для покриття нагальних потреб держави під час війни. А також швидке скорочення міжнародних резервів.

У відомстві зазначили, що з інвесторами вдалось погодити пропозицію відкласти платежі за всіма суверенними та гарантованими державою єврооблігаціями на загальну суму близько 21,1 млрд дол за зміною умов випуску єврооблігацій.

У міністерстві наголосили, що голосування інвесторів за зміни є свідченням бажання підтримати Україну. А також знизити потенційний негативний ефект від цих інструментів на економіку України при післявоєнному зростанні.

"Ми вдячні IRF за визнання успіху операції з управління державним боргом, яку Мінфін провів разом зі своїми радниками влітку минулого року. Ми націлені продовжувати якісне управління державним боргом, забезпечуючи фінансову стабільність та прозору комунікацію з інвесторами.

Це не перша нагорода, яку ми отримали за результатами цієї транзакції, але дуже важливе визнання, що мотивує нас в ці непрості часи", – прокоментував урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Нагадаємо, що завдяки реструктуризації боргу за євробондами вдалось зекономити близько 6 мільярдів доларів бюджетних коштів.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.