fbpx
Сьогодні
12:00 14 Лют 2023

Розвідка Норвегії: росія відновила виведення в море кораблів із ядерною зброєю вперше з часів СРСР

English version here

Російська федерація вперше з часів Радянського Союзу відновила виведення в море кораблів із тактичною ядерною зброєю на борту.

Такі дані озвучила розвідка Норвегії у своїй доповіді "Фокус-2023".

Окрім того, рф має підводні можливості, протисупутникову зброю та кіберзасоби, які також можуть загрожувати Норвегії та НАТО.

У жовтні до мережі потрапили супутникові знімки, які показали, що росія розмістила біля кордону з Норвегією стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Вони здатні нести ядерне озброєння.

Норвезька розвідка зазначила, що за радянських часів кораблі Північного флоту вмс рф регулярно виходили в море з тактичною ядерною зброєю. Проте з часів холодної війни про такі випадки не повідомляли.

"Основна частина ядерних сил розміщена на підводних човнах та надводних кораблях Північного флоту ВМС РФ", наголосили в норвезькій розвідці.

Також норвезькі аналітики повідомили, що тактична ядерна зброя становить "особливо серйозну загрозу в кількох оперативних сценаріях, у яких можуть брати участь країни НАТО".

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що рф припинила "брязкання" ядерною зброєю після того, як Китай зробив Кремлю попередження.

При цьому начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The Washington Post зазначив, що росія не наважиться застосувати ядерну зброю. Оскільки її влада розуміє, що це призведе до розвалу рф. Раніше Буданов пояснив, що рішення про запуск ракет має пройти всі рівні російського командування.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: