fbpx
Сьогодні
18:10 14 Лют 2023

Резніков обговорив із Столтенбергом взаємодію з НАТО

English version here

Міністр оборони Олексій Резніков обговорив із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом системну взаємодію України з Альянсом.

Про це глава Міноборони повідомив у Фейсбуці.

Під час зустрічі міністр, зокрема, подякував Столтенбергу за його послідовну позицію у підтримці України. Як зауважив Резніков, нині росія офіційно визнана найбільш значною та прямою загрозою країнам НАТО.

"Українські воїни сьогодні на полі бою захищають всю Європу. Ними захоплюється увесь світ! Минулого року Україна приєдналася до НАТО де-факто. Роблю все, щоб свого часу це сталося де-юре", – додав глава Міноборони.

Довідка

Сьогодні, 14 лютого, у Брюсселі пройшло засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн-9»). Головні питання порядку денного: захист українського неба, у тому числі – через залучення авіаційної платформи; розбудова «танкової коаліції»; формування запасу міцності по боєприпасах; тренінгові програми для українських воїнів; стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація «Військового шенгену».

За підсумками зустрічі голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі зауважив, що партнери у форматі «Рамштайн» змогли акумулювати для України велику допомогу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: