fbpx
Сьогодні
08:58 13 Лют 2023

Україні доведеться провести плідну роботу, щоб побудувати власне відновлення, – заступник глави місії посольства США

Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі та заступник глави місії посольства США Девід Геренбек взяли участь у Форумі «Сильні як земля: наближаємо перемогу»

Про це повідомляє Рубрика.

Так, у своїй промові Мацуда Кунінорі нагадав, що 35% промисловості Японії після Другої світової війни було зруйновано та вже за 10 років країні вдалося не лише відновитися, а й стати другою після США.

«Згадаємо 1945 рік, Японія була переможена, була зруйнована, перебувала у дуже важкому стані. 3,5 млн людей були вбитими. 25% усіх будівель було зруйновано, 35% промисловості знищено. Проте через 10 років після війни нам вдалося відновитися і стати другою країною після США», — сказав Надзвичайний та Повноважений Посол Японії в Україні.

Він зазначив, що уряди провели реформи, про які до війни ніхто і не мріяв.

«Ми повністю знищили японську версію олігархії. Після війни ми запровадили законодавство вивели з гри японських олігархів. А також запровадили комплексну земельну реформу. До війни 50% земель належали власникам, які жили за рахунок оренди від селян. Ми розподілили землю між тими, хто хотів обробляти землю. Так земля опинилася у руках фермерів. Уряд Японії задумався, як створити робочі місця для тих, хто повернувся з-за кордону. Було прийнято рішення створити середовище, щоби малі і середні підприємства могли розвиватися», — сказав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні. Його промова стала надихаючою для України у питанні відновлення та впровадження нових реформ.

Девід Геренбек, заступник глави місії посольства США, під час виступу зазначив, що США підтримуватиме Україну на її шляху до перемоги та у відновленні.

«Ми надаємо різні види допомоги: у сфері безпеки, фінансову, гуманітарну і продовжуватимемо це робити. Та Україна і Сполучені Штати зосереджені не лише на війні. Ми також націлені на майбутнє», – сказав заступник глави місії посольства США.

Він підкреслив, що США прагнуть підтримувати економіку України в цілому.

«Україні доведеться провести плідну роботу, щоб побудувати власне відновлення. Ми хочемо допомогти відновити економіку, щоб Україна, могла виконувати свою роботу та «стояти на ногах». Тож ми хочемо допомогти створити бізнес-клімат, що залучає необхідні інвестиції, які надають українцям широкі можливості для українського бізнесу. І це, зрештою, створить простір для розквіту України».

Девід Геренбек зазначив, що під час відновлення потрібно створювати інституції, які забезпечуватимуть стійкість економіки і допоможуть просуватися далі.

«Ми прагнемо допомогти розбудувати ті інституції, які не лише розбудують суспільство, якого так довго чекали українці, але й створять довіру для партнерів та інвесторів, щоб вони продовжували підтримувати Україну. Так, наприклад, передбачуваний бізнес-клімат має вирішальне значення для залучення цього бізнесу, щоб залучити цих інвесторів. Він має ґрунтуватися на верховенстві права та потребує захисту сильною та незалежною судовою системою. Таким чином, забезпечення прозорості трансплантації та забезпечення підзвітності вселить цю впевненість і знову наблизить Україну до її довгострокової мети. Відновлення не буде легким і не швидким, але я просто хочу сказати, що Сполучені Штати з вами стільки, скільки потрібно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: