fbpx
Сьогодні
15:28 13 Лют 2023

путін все частіше користується бронепоїздом із міркувань безпеки, – ЗМІ

English version here

Президент росії володимир путін все частіше користується для далеких переїздів до свої резиденцій бронепоїздом, на який він пересів ще навесні 2021 року.

Про це йдеться у розслідуванні "Центру "Досьє".

"Восени 2021 року, коли російська армія почала активно готуватися до вторгнення в Україну, Володимир Путін пересів на бронепоїзд. Після початку війни він їздить на ньому дедалі частіше – особливо у свою улюблену резиденцію на Валдаї", – йдеться у тексті.

Повідомляється, що путін міг почати віддавати перевагу бронепоїзду з міркувань безпеки. На відміну від літаків, поїзд складніше відстежити, бо сервісів для трекінгу пасажирських потягів у режимі реального часу немає.

Також дві резиденції президента країни-агресора, куди він навідується, розташовані на узбережжі Чорного моря, де польоти обмежені через війну.

У сюжеті розповідається, що в бронепоїзді є вагон зі спальнею і робочим кабінетом, вагон для супроводжуючого персоналу і вагон для спецзв'язку.

Зовні бронепоїзд схожий на звичайний потяг, тільки замість чотирьох осей у нього шість, замість одного локомотива – кілька, а на даху розміщено спецобладнання.

Журналісти з'ясували, що підходящий під опис спецпоїзд належить компанії "Гранд Сервіс Експрес", якою володів офшор, пов'язаний з соратником президента РФ Юрієм Ковальчуком, і бізнесменом Михайлом Рабіновичем, якого називають хорошим знайомим Ковальчука.

Путін фотографувався в бронепоїзді лише одного разу – у 2012 році, до його ремонту. Фотографії поїзда зовні ніколи офіційно не публікувалися.

Також журналісти підрахували приблизну вартість бронепоїзда. За їхніми оцінками він може коштувати трохи більше 1 млрд російських рублів

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: