fbpx
Сьогодні
22:13 13 Лют 2023

Італія планує позбавитися російських енергоносіїв протягом 2023 року і стати газовим хабом ЄС, - міністр розвитку

English version here

Фото: скріншот: azertag.az

Італія планує позбавитися залежності від російського газу протягом цього року та перетворитися на газовий хаб для Європи.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на італійське видання Il Messaggero.

Як зазначає видання, про це заявив в інтерв'ю міністр економічного розвитку Італії Адольфо Урсо.

Міністр перед від'їздом до Баку підкреслив:

"Протягом цього року ми звільнимося від Росії порівняно з 40%, які ми купили у Москви в 2021 році, і 16%, зафіксованими торік. З наступного року ми також зможемо постачати газ в інші країни і за короткий час станемо європейським газовим хабом, у тому числі завдяки нарощуванню потужностей азербайджанського Трансадріатичного газопроводу. Але є й інші промислові можливості з Баку, про що свідчать контракти Ansaldo Energia, а також проєкти відновлюваної енергетики та електроенергії".

Крім того, він додав:

" Завдяки двом регазифікаційним заводам в П'ємбіно і Равенні, які почнуть працювати до літа, ми будемо повністю вільні від росії: вони вироблятимуть 10 млрд кубометрів газу, саме стільки, скільки було імпортовано з Москви минулого року".

За його словами, вже наступного року Італія зможе постачати газ до інших країн і незабаром стати європейським газовим хабом.

"Ми повинні зробити те саме на фронті електроенергії: ми можемо стати електричним хабом Середземномор'я, а з мегафабрикою Enel в Катанії – найбільшим виробником сонячних панелей в Європі. Майбутнє країни пов'язане з інвестиціями в "зелені" та цифрові технології: від батарей до напівпровідників, а також турбін, акумуляторів і панелей".

Крім того, Урсо наголосив, що зараз промислові ціни на паливо в Італії нижчі, ніж в Іспанії, Франції та Німеччині.

"Такого ще ніколи не було. Ми досягнемо органічної реформи, якої заслуговують оператори та споживачі, і всі сім'ї та підприємства, які економлять, отримають винагороду, але для досягнення цієї мети потрібен внесок усіх міністерств. Це синергетична робота з іншими адміністраціями. Наразі ми нарахували майже 2 тисячі різноманітних заохочень: а саме 229 загальнодержавних та 1753 регіональних. Ми будемо обговорювати з регіонами створення єдиної концепції стимулів згідно з принципами ефективності та результативності, більшої однорідності та простоти. Так формується промислова політика".

Довідка

На фоні відмови Європи від російських енергоносіїв Італія під час візиту у Тріполі уклала газовий контракт із Лівією на 8 млрд доларів.

Італія підписала угоди з кількома країнами щодо розширення альтернативних джерел енергії після вторгнення росії в Україну, а Алжир змінив рф як найбільшого постачальника газу в Італію.

Додамо, що очільник Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що єдиним способом уникнути Третьої світової війни є необхідність зупинити російську агресію.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: