fbpx
Сьогодні
09:53 12 Лют 2023

Наслідки землетрусів у Туреччині та Сирії: заворушення у регіоні, кількість загиблих вже понад 28 тисяч

Фото: Reuters

Після масштабного смертоносного землетрусу на півдні Туреччини сталися безлади, у той час, як кількість жертв природнього апокаліпсиса в Туреччині та Сирії перевищила вже 28 тисяч осіб.

Про це інформує BBC.

У виданні повідомляють, що кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок землетрусу перевищила 28 000. Надія знайти ще багатьох тих, хто вижив, згасає з кожною годиною, попри деякі чудесні порятунки.

Як розповідають у BBC, німецькі рятувальники і австрійська армія призупинили пошукові операції в суботу. Вони пояснили це тим, що сталися сутички між неназваними групами.

За словами одного з рятувальників, у постраждалих регіонах очікується погіршення ситуації з безпекою, оскільки запаси продовольства зменшуються.

Через безлади рятувальники Німеччини та Австрії призупинили роботи в Туреччини, оскільки немає гарантії безпеки.

Зіткнення між невідомими групами в провінції Хатай призвели до того, що десятки австрійських військовослужбовців змушені були шукати притулку в базовому таборі разом з іншими міжнародними організаціями.

Через кілька годин після того, як Австрія призупинила рятувальні роботи, міністерство оборони країни заявило, що турецька армія взяла на себе захист і це дозволило відновити рятувальні операції.

Німецька філія пошуково-рятувальної групи ISAR і Федеральне агентство технічної допомоги Німеччини також призупинили роботу, посилаючись на міркування безпеки. Німецькі рятувальні команди заявили, що відновлять роботу, як тільки турецька влада визнає ситуацію безпечною.

Державні турецькі ЗМІ повідомили в суботу, що 48 осіб було заарештовано за мародерство. За повідомленнями, було вилучено кілька одиниць зброї, а також готівку, коштовності та банківські картки.

Президент Туреччини заявив, що використає надзвичайні повноваження для покарання всіх, хто порушує закон.

Нагадаємо, що Вірменія і Туреччина через землетрус привідкрили кордон на КПП, що був "заморожений" вже 35 років.

Як писала Рубрика, пошуково-рятувальній команді в Іскендеруні вдалося врятувати жінку з України та її 4-річного сина з-під уламків будівлі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: