fbpx
Сьогодні
21:59 12 Лют 2023

МВС планує подовжити набір до "Гвардії наступу": подано вже понад 27 тис. звернень, понад 800 людей пройшли ВЛК

Фото: НГУ

Міністерство внутрішніх справ отримало вже понад 27 тис. звернень про вступ до "Гвардії наступу". Вже понад 800 людей пройшли військово-лікарську комісію (ВЛК), щоб вступити до лав "Гвардії наступу". Надалі їх чекає тестування.

Про це розповіла речниця міністра внутрішніх справ Мар'яна Рева в етері єдиного телемарафону.

У МВС повідомили, що за трохи більше ніж тиждень було зареєстровано понад 27 тисяч звернень щодо укомплектування бригад "Гвардії наступу". До цього числа входять і консультації у ЦНАП та на "гарячих лініях". Загалом же добровольці подали майже 15 тисяч заявок на вступ до штурмових бригад МВС.

На першому етапі у МВС визначають рівень мотивації та готовності вчитися заявника. Щоб долучитися до "Гвардії наступу", спершу потрібно подати анкети та документи до підрозділів, потім пройти військово-лікарські обстеження.

Після цього заявників чекає перевірка: рівня фізичної підготовки, психологічне тестування, тест на знання законодавства та навіть на логічне мислення. Останнє потрібне, щоб вступити до бригади Нацполіції "Лють".

"Треба розуміти: якщо людина долучається до бригади Нацполіції, вона стає поліцейським. Якщо долучається до бригад Нацгвардії чи ДПСУ, то стає військовослужбовцем", — пояснила Рева.

Якщо людина хоче вступити до "Гвардії наступу", але отримала повістку, алгоритм дій значною мірою залежить від типу цієї повістки. З огляду на це формуються відповідні документальні звернення від центрів комплектації, через які доброволець вступає до "Гвардії наступу". Кожна ситуація є індивідуальною, пояснили у МВС.

Рева повідомила, що формування бригад "Гвардії наступу" має тривати до 1 квітня. Однак, з огляду на зацікавленість із боку добровольців, можливе й продовження.

Довідка

Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування штурмових бригад МВС, які візьмуть участь у звільненні Донбасу та Криму.

Наразі представлені 8 бригад, які комплектуються:

  • "Азов",
  • "Спартан",
  • "Рубіж",
  • "Червона калина",
  • "Кара-Даг",
  • "Буревій" (Нацгвардія),
  • "Лють" (Нацполіція),
  • "Сталевий кордон" (Держприкордонслужба).

Доєднатися до "Гвардії наступу" можна, подавши анкету на сайті або ж через визначені Центри надання адміністративних послуг. Адреси центрів розміщені на сайті "Гвардії наступу".

Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він/вона зараховується до обраної бригади. Для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — у складі підрозділу. Коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: