fbpx
Сьогодні
21:25 12 Лют 2023

Міський голова Нової Каховки заявив, що відкриті шлюзи Каховської ГЕС можуть призвести до екологічної катастрофи на Херсонщині

English version here

Фото: Генштаб

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко вважає, що дії російських окупантів на Каховській ГЕС можуть призвести до екологічної катастрофи.

Про це він заявив в етері телеканалу "Еспресо", пише Рубрика.

Коваленко розповів:

"Росіяни підірвали шандори на Каховській ГЕС. Сьогодні рівень води, який скидається в річку Дніпро, дуже великий. Це призводить до того, що Каховське водосховище стає мілкішим, а рівень води в Дніпрі різко підіймається. Зараз вже видно десятки кілометрів сухих берегів Каховського водосховища. Тому зараз дуже важко уявити наслідки цих дій росіян, якщо цього не зупинити".

Міський голова Нової Каховки наголосив, що дії росіян можуть призвести до екологічної катастрофи.

"Нижня частина Дніпра, там де розташована Каховка, навпаки повноводна. Оскільки вода з Каховської ГЕС постійно скидається. А от Каховське море зараз стає мілкішим з кожним днем. Наслідки важко уявити. Оскільки я не знаю всіх технічних моментів стосовно Запорізької АЕС. Однак, що стосується Херсонщини, то такі дії росіян можуть призвести до екологічної катастрофи".

Довідка

5 лютого ексзаступник генерального директора Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДРТРК) з питань радіомовлення Григорій Южда повідомив, що Каховське водосховище обміліло на 1,4 м через підрив росіянами шандорів на ГЕС під час відступу з правобережжя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: