fbpx
Сьогодні
09:20 11 Лют 2023

У Міноборони США припускають, що рф в Україні вже втратила близько половини своїх танків

У Пентагоні допускають, що росія могла втратити в Україні вже близько половини своїх танків, у порівнянні з тим, що мала на початок повномасштабної війни.

Про це на публічній дискусії сказала Селест Волландер, помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки, повідомляє "Голос Америки", пише ЄП.

Селест Волландер зазначає, що Росія точно не досягне своїх стратегічних цілей, але передбачити, яким буде завершення війни, дуже важко.

Помічниця міністра оборони США зазначила, що стан сухопутних військ рф значно погіршився і близько 80% ресурсів цих сил кинуті на війну проти України. У боях могли бути втрачені близько половини бойових танків. У дещо кращому стані військово-морські сили. При чому окремі потреби, як безпілотники, допомагає закривати Іран.

Волландер наголосила, що зараз Кремль чи не головну ставку робить на людський ресурс.

Вона також зауважила, що російське командування вочевидь вміє робити певні висновки з попередніх невдач і це помітно з того, як російські війська діють сьогодні в операціях під Бахмутом.

"Навіть перед лицем стратегічного програшу в Україні Росія залишиться військовою силою, тому ми повинні правильно оцінити плани, операції та можливості впоратися… Ми повинні бути впевнені, що також засвоюємо уроки та залишаємося попереду", – сказала Волландер.

Нагадаємо, напередодні американський Інститут вивчення війни у своєму огляді розповідав, що росія через втрати шукає способи прискорити виробництво бронетехніки, у тому числі танків.

Аналітики проєкту Oryx, які рахують лише задокументоване знищення одиниць техніки, оцінюють російські втрати танків у понад 1500.

Українська сторона оцінює кількість втрачених рф танків у понад 3200 машин.

Нагадаємо, що минулої доби українські Збройні Сили відбили ворожі атаки біля 7 населених пунктів.

Як писала Рубрика, минулого дня також бійці ЗСУ знищили 3 бойові броньовані машини, 9 танків та 19 артсистем та 1 засіб ППО.

Окрім того, українські повітряники "приземлили" 27 БПЛА та 61 крилату ракету.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: