fbpx
Сьогодні
16:08 11 Лют 2023

На Донеччині лише за три дні війська рф втратили 36 танків під Вугледаром та Авдіївкою, – Oryx

Фото: Сухопутні війська ЗС України

На сході країни російсько-окупаційні війська продовжують зазнавати величезних втрат не тільки в живій силі, а й у техніці. Загалом за три дні на Донеччині українські військовослужбовці знищили під Вугледаром та Авдіївкою десятки російських танків.

Про це у Twitter повідомив військовий аналітик моніторингової групи Oryx Якуб Яновський.

Експерт також підкреслив, що окрім танків російські загарбники зазнали втрат у бронетранспортерах та іншій автомобільній техніці.

Аналітик повідомив, що втрати російської армії у військовій техніці в період з 8 по 10 лютого під Вугледаром та Авдіївкою становлять 103 одиниці. Примітно, що 36 із них – це танки.

Військові аналітики зазначають, що такі втрати російських вояк свідчать про невдалі штурми Вугледара та Авдіївки.

Що стосується сумарних втрат у техніці, Oryx підрахували, що російська федерація втратила 9189 одиниць різного озброєння, включаючи танки, БТР, БМП та іншу техніку.

Нагадаємо, захисники України протягом 10 лютого ліквідували на фронті щонайменше 1140 окупантів із Росії. Загалом на сьогодні 136 880 військовослужбовців армії країни-агресора стали "двохсотими".

Раніше повідомлялося, що невдала спроба військ РФ наступати на Вугледар на Донеччині є свідченням поганої системної підготовки мобілізованих росіян.

Заступник мера Вугледару Максим Вербовський заявив, що причина відчайдушних спроб російських окупантів захопити місто на Донеччині, ймовірно, полягає у бажанні зруйнувати логістику українських військових.

І найголовніше – вони намагаються прорвати нашу оборону, щоби вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що військовослужбовці 155-ї бригади морської піхоти рф зазнали критичних втрат під час штурмових дій у передмісті Вугледару та втекли з поля бою. Повернувшись у місце дислокації, російські вояки розстріляли свого командира Віталія Кучія, який відправив їх у розвідку.

Як писала Рубрика, раніше військові показали, як українська артилерія "кришить" ворожу техніку на Донбасі.

Зазначимо, минулої доби українські військові ліквідували ще 1140 російських солдатів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 136880 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: